Mondj egy imát a gyermekekért


 

„…A gyermekek véréért a méltó bosszúállást még maga az ördög sem találta ki.” – Bialik

 

Valami boldogabbról akartam írni a megannyi bajban. A megszorítások, tüntetések, sztrájkok, balesetek és orvosi műhibák zajában. Valami olyasmit, amitől az olvasó mosolyogni kezd, és ha csak egy pár percre is, de elfelejti a számla halmazt és a mindenféle levágásra emlékeztető papírt az asztalán.

 

De kinyitottam az újságot, és már teljesen kétségbe estem.

 

Az elmúlt napokban már a harmadik gyermek halt meg azok keze közt, akik az ő életére esküdtek fel. Mondj értük egy imát!

„Mintegy 1500, zsebtolvajlásra és koldulásra kényszerített, romániai szociális központokból kikerült gyerek került az elmúlt másfél évben Nagy-Britanniába…” Mondj értük egy imát!

„Nem érhette meg harmadik születésnapját a mezőcsávási Zángár Andorka, aki pünkösd hétfőjén este a lakhelyük, a cigánysor közelében levő, iskolaudvaron tátongó, esővízzel telt, mintegy hetven centi mély gödörben lelte halálát…” Mondj érte egy imát!

Másodpercenként mintegy harminc gyerek tűnik el nyomtalanul a világon. Mondj értük egy imát!

Évente tizenegy millió gyerek hal meg a Harmadik Világban ivóvíz és étel hiányában, vagy olyan betegségekben, amik nálunk már nem is léteznek. Mondj értük egy imát!

Körülbelül 25 millió menekült gyerek tengődik táborokban vagy az utcákon… A UN szerint ezen gyerekek közül minegy 10 millió még kiskorú. Mondj értük egy imát!

Az elmúlt évtizetben közel két millió gyermek esett háborúk és etnikai konfliktusok áldozatául a világon. Mondj értük egy imát!

87 ország gyermekei élik mindennapjaikat 60 millió taposóakna között. Évente 10.000 gyermek esik áldozatául ezeknek a becstelen fegyvereknek. Könyörögj értük!

Mondj egy imát a gyermek katonákért. Akik nagyrésze még tíz éves sincs…

Az AIDS gyermek áldozatait eddig 3,8 millióra becsülik. 13 millió gyermek maradt árván miatta. Mondj egy imát értük!

Évente 40 millió gyermek születik akiknek sem nevük, sem nyomuk. Nincs biztosításuk, sem jövőjük. Ők Isten gyermekei. Mondj értük egy imát!

 

A gyermekekért, akikből öngyilkos merénylőt csináltak.

 

A megégetett és megcsonkított kis koldusokért.

 

A gyermek anyákért.

 

A gyerek feleségekért.

 

Mondj imát az összes elveszett gyermekkorért, minden álomért, minden könnycseppért, amit ezek a gyermekek hullatnak.

 

Mondj egy imát a gyermekekért. Ha van Isten, meghallja. Itt lenne az ideje… Hány elveszett álomért kell nekem és neked felelősséget vállalnunk ahhoz, hogy felébredjünk és valamit tegyünk is? Biztos vagyok benne, hogy valamit én is segíthetnék… De hogyan? Mondjuk Vörös Kereszt?  Vagy talán ha készíttetnék nemzetközileg érvényes bankkártyát… Havonta tudnák küldeni pénzt a szervezeteknek. Keveset ugyan, mert nincsen sok. Te azt mondod: egy csepp a tengerben. Én azt, hogy cseppekből áll még az óceán is.

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. Tazmeen
  May 31, 2010 @ 12:18:12

  Beke legyen veled! 🙂
  Ha ez volt a meglepetes, megleptel…en a szamokrol nem is tudok. Nekem van, hogy eleg egy kep ahhoz, hogy elkezdjek sirni.
  Es Isten van, ezt nem is kell kerdezni, meg ha muveszien is! Es igazsagteves is, lesz, mert O az Igazsagtevo! Ki kell varni a veget, es senki nem lesz elegedetlen, inshaAllah…amin.
  Jovok hamarosan 😀

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: